Thursday, 30 April 2015

tahun terakhir

bismillah.
siapa je yang suka kekalahan? nobody. bila dah kalah, mesti banyak sangat benda terlintas.
"kalaulah aku dapat undurkan masa"
"kalaulah aku tak main main"
"kalaulah aku latih sungguh-sunggguh"
and so on.
tapi mesti ada satu tahap tu kau cuba terima hakikat. kau rasa macam, its okay benda dah lepas. tapi mesti ada segelintir manusia yang akan buat kau rasa bersalah. sebenarnya niat asal mereka sekadar nak buat kita rasa tenang tapi lain pula yang jadi.
tapi ada juga manusia yang memang sengaja buat kau rasa bersalah sangat sangat. lepastu kau jadi tak keruan, asyik terfikir insiden yang menyakitkan tu.
----
buat semua orang, aku minta maaf sebab tak banggakan skuad aku. aku minta maaf sebab tak dapat fulfill you guys punya expectations. tapi sungguh aku cakap, skuad aku dah buat yang terbaik walaupun ada slack kat formasi.
jadi aku mohon, jangan pertikaikan lagi kekalahan kami. aku tak tahan, benda dah seminggu lepas tapi aku masih cannot stop thinking about you guys punya bullshit.
apapun, maaf.
----
terima kasih, budak kadet. terima kasih selalu datang latihan, dengar luahan perasaan aku, cerita aku, gossip aku. korang memang the best. tahun depan buat yang terbaik. kalahkan sekolah yang dah pijak kita. ingat, kita satu family. sejak 2014 dah tak ada boundaries antara kita semua. kita semua kakak adik. terima kasih untuk segala memori. aku sayang korang walaupun korang tak sayang aku kahkahkah.
korang punya perlahan jalan memang the best.

No comments:

Post a Comment