Saturday, 19 January 2013

1st post on 2013 lol

Assalamualaikum.

2013 dan secara rasminya aku calon pmr. Calon terakhir tu. Gerun tak? Haha. Azam 2013? Nak jumpa azam yang masuk idola kecil tu dulu ahaks lawak hambar dan tak lawak. Of course i wanna be better dari semua aspek. Siapa tak nak jadi lebih baik? Paling penting aku nak hubungan aku dengan Dia semakin rapat. Ya, dengan Allah. InsyaAllah.

Sekolah macam mana? This year baru aku rasa school is fun. Well ni baru awal tahun. So i can't say much. Latihan rumah sukan, latihan kawad kaki and koko dah pun start since last two weeks. so every Monday and Wednesday my school days tamat at 6pm. gila tak? because on Monday i have latihan rumah sukan and on Wednesday of course semua tahu deh enggak perlu gue cerita kan? lol ada koko lah cam biasa. On Tuesday, Wednesday, Thursday and Saturday night i have extra classes. Biasa lah hidup dak-dak pmr yang nak kan 8A memang macam ni. Ye dak?


(bad quality of camera and ignore that kotor mirror)


Uniform sekolah dah tukar warna. So everything must change. Everything bro. Homework kena siap all the time. Sebenarnya aku tangguh banyak dah wkwkwk tapi haritu ada perjumpaan pengawas so cikgu bagi warning haha. Kinda scared of it tapi kalau nak 8A kena lah siap homework kan? Tu yang nak siapkan semuanya starting from tomorrow. tapi bila nak buat tu, mesti terdetik "ah pukul 2 lah" then tangguh, tangguh dan tangguh and finally buat homework subjects yang ada hari Isnin je wkwkwk

My deskmates are Aishah/Echa and Marsya/Acha. Well they are not kembar siam or what. Bila dah jadi deskmate echa ni apa lagi. Sekepala. Dia minat jpop, kpop. Aku pun sama. Tadi dia habaq kat aku ada orang kata Miura Haruma tu islam and i was fucking excited and google-ed it after i home and guess what? He is buddhist but his grandma/grandpa is/are muslim hahaha. And i was speechless gila sedih semua peh bercampur baur gitu. Acha is a hard die fan of Running Man. Go ask her any episodes of running man. Ceq duduk sebelah dia tadah telinga je noks! Hahaha! Oh ya she is so in love with Choi Minho and Lee Kwangsoo. last Friday, dak asrama semua gocip kata Acha nak pindah KL. and i was fucking speechless. i thought she was kidding with me yah she always told me, "nanti aku nak pindah", "aku tak bagi ic sebab ayah aku kata nak pindah" "nanti pulangkan buku teks aku kat cikgu tau" and i told her "ah ko cha jangan memain", "pulang ah sendiri kalau ye pun ko nak pindah" hahaha. but till now i don't even know the truth. dah call banyak kali tapi tak jawab. so, lets wait and pray for Acha. semoga deskmate ku yang tercinta ni tak pindah. once you are my deskmate, jangan nak mimpi nak tukar. (this paragraph is too long lol)


so this is Acha. this photo was taken last year on teachers' day.


This beautiful year (as i wish so), my target is straight A's for PMR insyaAllah. Dah takmo dah malas malas. takmo dah stalk stalk crush punya ex punya twitter ahaks sebab tahun ni dah tak ada crush. fokus ku hanya pada pmr harharhar. Semoga tahun 2013 ni, hidup kau, aku, kita diberkati yang Maha Besar di atas sana. sorry for my bad English. im learning. Mr. Soh told us, "better by mistakes". Semoga tahun ini, kita diberi peluang untuk kembali ke jalan-Nya.


4 comments:

nor athirah nor azlan said...

sedih aq bce ttiba way,,

Fatin Najiha Faris said...

@athirah hahahaha lekluuuu

sushi sakura said...

Where's Nad's name ? Your another deskmate ? o_0

Fatin Najiha Faris said...

Nad tu deskmate jauh woi

Post a Comment